esoterie
astrologie
tarot
numerologie
liefde
Liefde en Geluk:


Kijk ook eens onder de links in deze kolom. Je vindt er artikelen en verwijzingen naar andere sites van mensen die op dezelfde manier in het leven staan.


Artikelen

Hoe gebruik je zon/maansverduisteringen?


Esoterie wat is dat?
Gratis cursus astrologie

Harmonie

Een cursus levenskunst waarin je leert harmonie creeeren Bij levenskunst denken we al gauw aan manipuleren, zorgen dat je je goed voelt, streven naar succes en resultaat; voor een esotericus is dat echter geen levenskunst, het is meer van hetzelfde, dat wil zeggen meer conflict, meer afdwingen, meer ongenoegen, minder harmonie.

Waar is harmonie goed voor?

Als het dan niet om resultaat en succes gaat, wat heb je er dan aan? Leven is toch pas leuk als er spanning, passie, begeerte en vooral resultaat en succes in het spel is? Harmonie is dus maar saai.

Deze uitspraak zal zeker door zeer velen worden onderschreven. Kijk maar wat de meest bekeken televisie programma's zijn, wat de dikste krantenkoppen haalt en wat de hoofdthema's in de romanliteratuur zijn. Harmonie spreekt niet tot de verbeelding van de massa.

Harmonie is dus niet goed als je beroemd wilt worden of rijk via het bezit van anderen. Waar is het dan wel goed voor? Laten we eerst eens definieren wat harmonie is.

Harmonie wat is dat?

Bijna iedereen zal geneigd zijn harmonie te defineren als het ontbreken van conflicten. Op die manier zeg je in feite twee dingen: ten eerste wat harmonie niet is en ten tweede dat je harmonie niet kunt definieren zonder het tegendeel ervan - conflict - erbij te betrekken. Dat is curieus, maar het is wel volkomen juist. Om kort te gaan luidt de stelling zonder conflict geen harmonie. Harmonie is dus niet het ontbreken van conflicten.

Hoe kan het dat harmonie alleen in verband met conflicten kan worden benoemd? Dat hangt samen met de manier waarop wij op aarde bezig zijn. De belangrijkste leerweg van de mens heet harmonie door conflict `

Een eenvoudig voorbeeld

Stel, je bent lekker bezig en dat duurt nu al een paar uur. Lekker bezig of niet, je wordt moe van dat bezig zijn. Dat is niet verkeerd, dat is niet kwalijk, daarvoor hoef je niet bestraft te worden: zo gaat dat. En daar heb je dus je conflict: je bent moe en moet dus uitrusten, maar je wilt doorgaan want je bent zo lekker bezig. Wat je ook bedenkt: dit conflict is inherent aan het menszijn. Daar is dus niets mis mee.

Het zal je weinig moeite kosten om je hele dag en je hele nacht vol te zien zitten met dit soort situaties. De vraag is niet: "Hoe krijg ik dit soort situaties weg?", de vraag is Hoe ga ik met dit soort situaties om?

In het geval van moe worden zijn er twee mogelijkheden
 • Je gaat gewoon door en ontkent je vermoeidheid
 • Je geeft toe aan je vermoeidheid en gaat uitrusten

  Meer mogelijkheden zijn er niet: het leven is simpel en eenvoudig. Je hebt de vrije keus om een van de twee te doen. Het resultaat verschilt hemelsbreed:
 • bij keuze 1 zorg je ervoor dat je flink wat fouten gaat maken => weg lekker bezig zijn;
 • bij keuze 2 zorg je ervoor dat je fris en uitgerust je activiteiten na een tijdje weer kunt oppakken met het gevolg dat je nog lekkerder bezig bent.

  Harmonie en Levenskunst: conclusie

  De levenskunstenaar gaat niet tegen het leven in. De levenskunstenaar probeert niet conflicten weg te duwen, te ontkennen of via manipulatie te onderdrukken. de levenskunstenaar gaat met het leven mee, net als de wagenmenner uit de tarot de leidsels vast in de hand houdt zodat de paarden niet ieder een andere richting uit rennen. Dat is harmonie. Je ontkent niet het conflict tussen je gedachten en je gevoelens bij voorbeeld, je gaat niet met geweld ingrijpen om onaangename gevoelens of gedachten weg te masseren, je gaat ermee aan de gang en begint met ze eerst eens de ruimte te geven. Zo doe je dat met alles en met iedereen die op je pad komt.

  Als deze instructie alleen niet voldoende is dan heb ik een boeiende cursus voor je ontworpen waarin je leert hoe je harmonie creeert.

   


  Click op het plaatje als een vergroting wilt zien


  Cursus harmonie: de cursus is gebaseerd op de tarot-analyse van je situatie nu
  Waar ligt je basis conflict  Dat is strikt persoonlijk: ieder mens is uniek
  Je werkt op je eigen niveau: geen abstracte kennis  Je leert de basisprincipes van leven in harmonie
  Je verrijkt je zelf  Harmonie door conflict
  Je leert de waarde van conflicten kennen  Je krijgt 10 lessen
  Iedere les komt neer op een volledig interactief consult  Je betaalt per les 15,=: je betaalt steeds voor een enkele les
  Je kunt na elke les stoppen:

  next