esoterie
astrologie
tarot
numerologie
liefde
Liefde en Geluk:


Kijk ook eens onder de links in deze kolom. Je vindt er artikelen en verwijzingen naar andere sites van mensen die op dezelfde manier in het leven staan.


Artikelen

Hoe gebruik je zon/maansverduisteringen?


Esoterie wat is dat?
Gratis cursus astrologie

Liefde en Geluk: leven kun je lerenLiefde en Geluk, wie zou dat niet willen in dit leven? ...
Voorwaarde voor liefde en geluk is zelfkennis. Doorgaans worden twee wegen bewandeld om zelfkennis te verkrijgen: de passieve weg en de actieve weg.


De passieve weg

Wie de passieve weg wil gaan zoekt iemand die vertelt: "IK zal zeggen wie je bent; ik zal zeggen wat je in dit leven te doen hebt; ik zal je zeggen waar je talenten en problemen liggen."

Wie de passieve weg gaat doet zijn maatschappelijke plicht, want stelt zijn kapitaal beschikbaar voor het economisch verkeer. Na een lange tocht zal hij/zij ontdekken dat iemand anders niet kan zeggen wie je bent of waar je talenten en problemen liggen en dan komt hij of zij misschien tot het besluit om de actieve weg te gaan.


De actieve weg

Wie de actieve weg wil gaan, richt zich volledig op het hier en nu en zoekt alle instrumenten die hem/haar signalen geven over wat hem/haar nu te doen staat om tot zelfkennis te komen. Iedere dag zit vol signalen op alle niveau's die je maar bedenken kunt. Deze signalen geven je exact en precies aan hoe je nu tot meer liefde en geluk kunt komen.

Een van die signaal-systemen vind je in de astrologie; het is maar een van de mogelijkheden en astrologie gaat ook maar over een beperkt gebied van zelfkennis.

De astrologie geeft met name duidelijke indicaties over je plaats in het grotere geheel. Als je die plaats gaat innemen stromen de mogelijkheden je toe.

Je plaats innemen kun je alleen maar zelf doen, het echte weten over je plaats in het geheel rust alleen in jezelf. Ik kan je leren dat weten te ontsluiten via de astrologie. Ondertussen maak je als je dat wilt ook kennis met de andere technieken die er naast astrologie nog zijn om tot liefde en geluk te komen.


Achtergronden
Aan de formulering van deze leerweg liggen ruim 40 jaar studie er ervaring ten grondslag. Mijn uitgangspunten daarbij zijn steeds de volgende vragen geweest:
  • Wat is het geheim van een harmonisch leven?
  • Welke instrumenten hebben we om dit geheim te doorgronden?
  • Welke instrumenten hebben we om wat we doorgrond hebben in de praktijk toe te passen?
  • Het leven speelt zich uitsluitend af in de dagelijkse gang van zaken
  • Verre perspectieven hebben alleen zin wanneer ze gekoppeld kunnen worden aan mijn dagelijkse boterham met kaas
  • Dit geheel heb ik uitgewerkt in de de esoterische psychotherapie, waarover ik twee boeken schreef.
  • Hier kan iedereen die dit aanspreekt een e-mail therapie/leerweg beginnen onder mijn persoonlijke supervisie


AstroBoot Horoscopen je echte horoscoop gratis


Astrologie